Яких гігієнічних вимог мають дотримувати працівники харчоблока медзакладу

Фінансово-господарська діяльність
4 липня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Мирослава Босак
завідувач відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Дрогобицького міжміського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Здорове харчування — важлива складова лікування та профілактики захворювань. Аби харчування у медзакладі справді приносило пацієнтам користь, працівники харчоблока мають дотримувати гігієнічних вимог. Прочитайте консультацію та перевірте, чи правильно організована робота у харчоблоці вашого закладу. Так ви не лише убережете заклад від інфекцій, а й підготуєтеся до перевірок Держпродспоживслужби.

Заклади охорони здоров’я зобов’язані дотримувати санітарних норм і правил щодо:

  • обладнання, інвентарю, посуду, тари харчоблока та буфетних приміщень;
  • транспортування, приймання та зберігання харчової сировини та продуктів харчування;
  • виробництва харчових продуктів у закладі;
  • складання меню-розкладки, розробки планового меню та забезпечення хворих дієтичним харчуванням;
  • проведення бракеражу готової продукції та відбору і зберігання добових проб.

Такі вимоги визначає Акт, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єкто...

  • Open ChapterЗміст
  • Open All VersionsВерсії публікації