Яких гігієнічних вимог мають дотримувати працівники харчоблока медзакладу

Фінансово-господарська діяльність
4 липня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Мирослава Босак
завідувач відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень Дрогобицького міжміського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України»

Здорове харчування — важлива складова лікування та профілактики захворювань. Аби харчування у медзакладі справді приносило пацієнтам користь, працівники харчоблока мають дотримувати гігієнічних вимог. Прочитайте консультацію та перевірте, чи правильно організована робота у харчоблоці вашого закладу. Так ви не лише убережете заклад від інфекцій, а й підготуєтеся до перевірок Держпродспоживслужби.

Заклади охорони здоров’я зобов’язані дотримувати санітарних норм і правил щодо:

  • обладнання, інвентарю, посуду, тари харчоблока та буфетних приміщень;
  • транспортування, приймання та зберігання харчової сировини та продуктів харчування;
  • виробництва харчових продуктів у закладі;
  • складання меню-розкладки, розробки планового меню та забезпечення хворих дієтичним харчуванням;
  • проведення бракеражу готової продукції та відбору і зберігання добових проб.

Такі вимоги визначає Акт, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єкто...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search