Здорове харчування — важлива складова лікування та профілактики захворювань. Аби харчування у медзакладі справді приносило пацієнтам користь, працівники харчоблока мають дотримувати гігієнічних вимог. Прочитайте консультацію та перевірте, чи правильно організована робота у харчоблоці вашого закладу. Так ви не лише убережете заклад від інфекцій, а й підготуєтеся до перевірок Держпродспоживслужби.
Заклади охорони здоров’я зобов’язані дотримувати санітарних норм і правил щодо:
- обладнання, інвентарю, посуду, тари харчоблока та буфетних приміщень;
- транспортування, приймання та зберігання харчової сировини та продуктів харчування;
- виробництва харчових продуктів у закладі;
- складання меню-розкладки, розробки планового меню та забезпечення хворих дієтичним харчуванням;
- проведення бракеражу готової продукції та відбору і зберігання добових проб.
Такі вимоги визначає Акт, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єкто...