Впровадження системи HACCP для харчоблока ЗОЗ

Фінансово-господарська діяльність
4 липня 2022 року
|
1 хвилину Читати

Управління безпечністю та якістю харчових продуктів за принципами HACCP. Реєстрація харчоблока. Розробка локальних документів. Складники якості та гігієнічні вимоги. Відповідальність за порушення

user icon
Владислав Веремеєнко
голова Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР», Київ

Усі оператори ринку харчових продуктів зобов’язані розробити та впровадити ефективну систему управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів HACCP. Цього із 2019 року вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (далі — Закон № 771), яка набрала чинності 20.09.2019.

Оператор ринку харчових продуктів — суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримати прибуток та в управлінні якого перебувають потужності, на яких здійснюють первинне виробництво, виробництво, реалізацію та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують з харчовими продуктами), і який відповідає за виконання вимог Закону № 771 та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів (пп. 55 п. 1 ст. 1 Закону № 771).

Харчоблоки лікувальних, лікувально-профілактичних та санаторно-курортних закладів також належать до операторі...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search