Як дотримати санітарно-гігієнічних норм у харчоблоці

Інфекційний контроль
17 серпня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Владислав Веремеєнко
голова Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР», Київ

Працівники закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) мають стежити за якістю та безпечністю харчування пацієнтів. Адже навіть незначна кількість хвороботворних бактерій може потрапити в готову їжу і спричинити спалах харчових отруєнь. Для того щоб уникнути цього та створити безпечні умови харчування пацієнтів під час лікування чи оздоровлення, заклад як оператор ринку харчових продуктів має дотримувати відповідних санітарно-гігієнічних вимог до приміщень харчоблока, його прибирання, роботи з харчовими відходами тощо. Як організувати ці процеси, розповідаємо далі в консультації.

Облаштування приміщень

Виробничі та складські приміщення, що входять до складу потужностей і залучені під час виробництва й обігу харчових продуктів у ЗОЗ, необхідно правильно ідентифікувати. Тож для кожного приміщення чи ділянки замовте відповідні таблички. Вони мають бути виготовлені з матеріалів, які можна легко вимити та продезінфікувати.

Зʼясуємо, як правильно обладнати приміщення харчоблока.

Обладнання

Виробничі та ...

  • Open ChapterЗміст
  • Open All VersionsВерсії публікації