Як дотримати санітарно-гігієнічних норм у харчоблоці

Інфекційний контроль
17 серпня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Владислав Веремеєнко
голова Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР», Київ

Працівники закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) мають стежити за якістю та безпечністю харчування пацієнтів. Адже навіть незначна кількість хвороботворних бактерій може потрапити в готову їжу і спричинити спалах харчових отруєнь. Для того щоб уникнути цього та створити безпечні умови харчування пацієнтів під час лікування чи оздоровлення, заклад як оператор ринку харчових продуктів має дотримувати відповідних санітарно-гігієнічних вимог до приміщень харчоблока, його прибирання, роботи з харчовими відходами тощо. Як організувати ці процеси, розповідаємо далі в консультації.

Облаштування приміщень

Виробничі та складські приміщення, що входять до складу потужностей і залучені під час виробництва й обігу харчових продуктів у ЗОЗ, необхідно правильно ідентифікувати. Тож для кожного приміщення чи ділянки замовте відповідні таблички. Вони мають бути виготовлені з матеріалів, які можна легко вимити та продезінфікувати.

Зʼясуємо, як правильно обладнати приміщення харчоблока.

Обладнання

Виробничі та ...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search