Працівники закладів охорони здоров’я (ЗОЗ) мають стежити за якістю та безпечністю харчування пацієнтів. Адже навіть незначна кількість хвороботворних бактерій може потрапити в готову їжу і спричинити спалах харчових отруєнь. Для того щоб уникнути цього та створити безпечні умови харчування пацієнтів під час лікування чи оздоровлення, заклад як оператор ринку харчових продуктів має дотримувати відповідних санітарно-гігієнічних вимог до приміщень харчоблока, його прибирання, роботи з харчовими відходами тощо. Як організувати ці процеси, розповідаємо далі в консультації.
Облаштування приміщень
Виробничі та складські приміщення, що входять до складу потужностей і залучені під час виробництва й обігу харчових продуктів у ЗОЗ, необхідно правильно ідентифікувати. Тож для кожного приміщення чи ділянки замовте відповідні таблички. Вони мають бути виготовлені з матеріалів, які можна легко вимити та продезінфікувати.
Зʼясуємо, як правильно обладнати приміщення харчоблока.
Обладнання
Виробничі та ...