Як утилізувати харчові відходи

Інфекційний контроль
сьогодні
|
1 хвилину Читати
user icon
Анжела Абанкіна
експерт з охорони здоров’я Цифрового видавництва Експертус, Київ

Ситуація

У закладі охорони здоров’я з харчоблоком утворюються харчові відходи. Якою нормативною базою керуватися під час їх утилізації? Яких вимог дотримуватися?

Рішення

Усі оператори ринку харчових продуктів зобов’язані розробити та впровадити ефективну систему управління безпечністю харчових продуктів на основі принципів HACCP. Цього із 2019 року вимагає Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771/97-ВР (далі — Закон № 771).

Визначення

Оператор ринку харчових продуктів — суб’єкт господарювання, який провадить діяльність з метою або без мети отримати прибуток. У його управлінні перебувають потужності, на яких здійснюють первинне виробництво, виробництво, реалізацію та/або обіг харчових продуктів та/або інших об’єктів санітарних заходів (крім матеріалів, що контактують із харчовими продуктами). Оператор ринку харчових продуктів відповідає за виконання вимог Закону № 771 та законодавства про безпечність та ок...