ЗАКОН УКРАЇНИПро основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів
Останні зміни внесено: Закон України від 21.08.2024 № 3911-IX
Цей Закон регулює відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та споживачами харчових продуктів і визначає порядок забезпечення безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, що виробляються, перебувають в обігу, ввозяться (пересилаються) на митну територію України та/або вивозяться (пересилаються) з неї.
Розділ I. Загальні положення
Стаття 1. Терміни та їх визначення
1. У цьому Законі терміни вживаються в такому значенні:
1) агропродовольчий ринок — суб’єкт господарювання, що створює належні умови для реалізації (оптової реалізації) сільськогосподарської продукції, в тому числі харчових продуктів, на спеціально оснащених та відведених місцях відповідно до закону;
2) пункт 2 частини першої статті 1 виключено
3) аналіз ризику — процес, що складається з трьох взаємопов’язаних компонентів: оці...