Організація харчування пацієнтів: європейський досвід

2024
1 січня 2024 року
|
1 хвилину Читати

Беріть на озброєння досвід іноземних колег, з яким підвищите якість харчування пацієнтів у своєму закладі. Надихніться ідеями, щоб зробити перебування пацієнтів комфортнішим і забезпечити собі конкурентну перевагу. Адже гроші «ходять» за пацієнтом, а правильно організоване харчування підвищує загальне задоволення якістю послуг

user icon
Тетяна Коваль
засновниця компанії з медичного кейтерингу «Foodicine» та ГС «Академія харчування пацієнтів», Київ

Команда громадської спілки «Академія харчування пацієнтів» (далі — ГС АХП) дослідила іноземний досвід організації харчування в закладах охорони здоров’я. Протягом осені 2023 року засновниця ГС АХП Тетяна Коваль із президентом Яною Лисак відвідали виробництва компанії Impel у Польщі, дві університетські лікарні в Португалії — у містах Фаро та Порто, а також Університетську лікарню міста Дюссельдорф у Німеччині. І тепер готові ділитися набутими знаннями й досвідом з українськими колегами.

Водночас ГС АХП сповнена ентузіазму сприяти українським закладам охорони здоров’я в правильній організації харчування пацієнтів і працювати з кейтеринговими компаніями щодо підвищення якості такої послуги.

Португалія

Харчування в закладах охорони здоров’я Португалії регулює Посібник з лікарняного харчування (Manual de dietas hospitalares). Це документ 2021 року, який загалом можна вважати португальським варіантом наказу МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної ...

  • Open ChapterЗміст