Долучайтеся до обговорення змін до організації харчування в ЗОЗ

Листопад 2025
25 листопада 2025 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Редакція системи «Експертус Медзаклад»
Цифрове видавництво Експертус

21 листопада 2025 року МОЗ винесло на громадське обговорення проєкт наказу про внесення змін до наказу МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931 (далі — Проєкт).

У супровідній записці зазначено, що Проєкт розробили з метою удосконалити правове регулювання сфери організації харчування в складі медичної послуги, яку заклад охорони здоров’я (ЗОЗ) надає в межах програми державних гарантій медичного обслуговування населення та за рахунок інших джерел не заборонених законодавством.

У разі ухвалення змін матимемо Порядок організації харчування пацієнтів у закладах охорони здоров’я. Документ визначатиме, зокрема, три технологічні моделі організації харчування —  базова кухня, опорна кухня, кухня-фабрика. А також — як забезпечити харчування через аутсорс і кейтеринг, проводити бракераж і контролювати якість готової їжі в ЗОЗ. 

Визначення

Базова кухня — модель організації харчування, за якої процес приготування та видач...