Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Картопля (з 01.09) | 220 | 200 | 5,94 | 2,8 | 8,54 | 193,1 | 
| Олія | 5 | 5 | - | 5,0 | - | 45,0 | 
| Всього | 5,94 | 7,8 | 8,54 | 238,1 | ||
| Втрати при тепловом обробленні, % | 6,00 | 6,0 | 6,00 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 180 г | ||||||
Технологія приготування: молоду картоплю відварюють до готовності, додають олію. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінюванняготової страви: картопля зберігає форму (цілі бульби картоплі).
