Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Картопля (з 01.09)  | 
 220  | 
 200  | 
 5,94  | 
 2,8  | 
 8,54  | 
 193,1  | 
| 
 Олія  | 
 5  | 
 5  | 
 -  | 
 5,0  | 
 -  | 
 45,0  | 
| 
 Всього  | 
 5,94  | 
 7,8  | 
 8,54  | 
 238,1  | ||
| 
 Втрати при тепловом обробленні, %  | 
 6,00  | 
 6,0  | 
 6,00  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 180 г  | ||||||
Технологія приготування: молоду картоплю відварюють до готовності, додають олію. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінюванняготової страви: картопля зберігає форму (цілі бульби картоплі).