Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Картопля (до 01.09)  | 
 220  | 
 200  | 
 5,94  | 
 2,80  | 
 8,54  | 
 193,1  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 4  | 
 4  | 
 0,01  | 
 3,14  | 
 0,03  | 
 29,6  | 
| 
 Всього  | 
 5,95  | 
 5,94  | 
 8,57  | 
 222,7  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 180 г  | ||||||
Технологія приготування: молоду картоплю відварюють до готовності, додають розтоплене вершкове масло. Витрати солі — 1,9 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: картопля зберігає форму (цілі бульби картоплі або шматочки).