Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Картопля (до 01.09) |
220 |
200 |
5,94 |
2,80 |
8,54 |
193,1 |
Масло вершкове |
4 |
4 |
0,01 |
3,14 |
0,03 |
29,6 |
Всього |
5,95 |
5,94 |
8,57 |
222,7 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,00 |
6,00 |
6,00 |
10,0 | ||
Вага готової страви: 180 г |
Технологія приготування: молоду картоплю відварюють до готовності, додають розтоплене вершкове масло. Витрати солі — 1,9 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: картопля зберігає форму (цілі бульби картоплі або шматочки).