Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Картопля (до 01.09) | 220 | 200 | 5,94 | 2,80 | 8,54 | 193,1 | 
| Масло вершкове | 4 | 4 | 0,01 | 3,14 | 0,03 | 29,6 | 
| Всього | 5,95 | 5,94 | 8,57 | 222,7 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,00 | 6,00 | 6,00 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 180 г | ||||||
Технологія приготування: молоду картоплю відварюють до готовності, додають розтоплене вершкове масло. Витрати солі — 1,9 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: картопля зберігає форму (цілі бульби картоплі або шматочки).
