Риба смажена

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Тушка риби без голів (хек, минтай, тріска)

150

130

12,5

0,70

82,0

Борошно пшеничне

5

5

0,5

0,03

3,5

16,5

Олія

10

10

10,00

90,0

Всього

13,0

10,73

3,5

188,5

Втрати при тепловому обробленні, %

6,0

6,00

6,0

10,0

Вага готової страви: 100 г

Технологія приготування: рибу чистять, розділяють на порції, солять, обвалюють у муці та смажать. Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: колір — відповідно до виду риби, смажена темно-коричнева шкірочка.

Примітка. Страви з риби є основним джерелом білків, незамінних амінокислот, мікроелементів та вітамінів. Страви з риби споживають 3-5 разів на тиждень з врахуванням добової норми вживання риби.

Раціон І призначають для хворих з індексом маси тіла< 18,5 кг/м2.

Раціон ...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search