Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Тушка риби без голів (хек, минтай, тріска) |
150 |
130 |
12,5 |
0,70 |
– |
82,0 |
Борошно пшеничне |
5 |
5 |
0,5 |
0,03 |
3,5 |
16,5 |
Олія |
10 |
10 |
– |
10,00 |
– |
90,0 |
Всього |
13,0 |
10,73 |
3,5 |
188,5 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,0 |
6,00 |
6,0 |
10,0 | ||
Вага готової страви: 100 г |
Технологія приготування: рибу чистять, розділяють на порції, солять, обвалюють у муці та смажать. Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до виду риби, смажена темно-коричнева шкірочка.
Примітка. Страви з риби є основним джерелом білків, незамінних амінокислот, мікроелементів та вітамінів. Страви з риби споживають 3-5 разів на тиждень з врахуванням добової норми вживання риби.
Раціон І призначають для хворих з індексом маси тіла< 18,5 кг/м2.
Раціон ...