Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Тушка риби без голів (хек, минтай, тріска)  | 
 150  | 
 130  | 
 12,5  | 
 0,70  | 
 –  | 
 82,0  | 
| 
 Борошно пшеничне  | 
 5  | 
 5  | 
 0,5  | 
 0,03  | 
 3,5  | 
 16,5  | 
| 
 Олія  | 
 10  | 
 10  | 
 –  | 
 10,00  | 
 –  | 
 90,0  | 
| 
 Всього  | 
 13,0  | 
 10,73  | 
 3,5  | 
 188,5  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,0  | 
 6,00  | 
 6,0  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 100 г  | ||||||
Технологія приготування: рибу чистять, розділяють на порції, солять, обвалюють у муці та смажать. Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до виду риби, смажена темно-коричнева шкірочка.
Примітка. Страви з риби є основним джерелом білків, незамінних амінокислот, мікроелементів та вітамінів. Страви з риби споживають 3-5 разів на тиждень з врахуванням добової норми вживання риби.
Раціон І призначають для хворих з індексом маси тіла< 18,5 кг/м2.
Раціон ...