Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Тушка риби без голів (хек, минтай, тріска) | 150 | 130 | 12,5 | 0,70 | – | 82,0 | 
| Борошно пшеничне | 5 | 5 | 0,5 | 0,03 | 3,5 | 16,5 | 
| Олія | 10 | 10 | – | 10,00 | – | 90,0 | 
| Всього | 13,0 | 10,73 | 3,5 | 188,5 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,0 | 6,00 | 6,0 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 100 г | ||||||
Технологія приготування: рибу чистять, розділяють на порції, солять, обвалюють у муці та смажать. Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до виду риби, смажена темно-коричнева шкірочка.
Примітка. Страви з риби є основним джерелом білків, незамінних амінокислот, мікроелементів та вітамінів. Страви з риби споживають 3-5 разів на тиждень з врахуванням добової норми вживання риби.
Раціон І призначають для хворих з індексом маси тіла< 18,5 кг/м2.
Раціон ...
