Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Тушка риби без голів (хек, минтай, тріска) | 140 | 125 | 16 | 0,7 | – | 71,0 | 
| Зелень, морква | 5 | 4 | – | – | 0,1 | 2,1 | 
| Всього | 16 | 0,7 | 0,1 | 73,1 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6 | 6,0 | 6,0 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 100 г | ||||||
Технологія приготування: рибу чистять, розділяють на порції, солять, відварюють (можна додавати овочі). Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до виду риби, добре проварена, нетверда шкірочка.
Риба відварна
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Тушка риби без голови (хек, минтай, тріска) | 120 | ... | ||||
