Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Тушка риби без голів (хек, минтай, тріска)  | 
 140  | 
 125  | 
 16  | 
 0,7  | 
 –  | 
 71,0  | 
| 
 Зелень, морква  | 
 5  | 
 4  | 
 –  | 
 –  | 
 0,1  | 
 2,1  | 
| 
 Всього  | 
 16  | 
 0,7  | 
 0,1  | 
 73,1  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6  | 
 6,0  | 
 6,0  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 100 г  | ||||||
Технологія приготування: рибу чистять, розділяють на порції, солять, відварюють (можна додавати овочі). Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до виду риби, добре проварена, нетверда шкірочка.
Риба відварна
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Тушка риби без голови (хек, минтай, тріска)  | 
 120  | 
 ...  | ||||