Рекомендовано: спеціальні раціони, раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Морква | 120 | 95 | 0,65 | 0,1 | 3,5 | 17,1 | 
| Олія | 5 | 5 | - | 5,0 | - | 35,0 | 
| Всього | 0,65 | 5,1 | 3,5 | 52,1 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,00 | 6,0 | 6,0 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 100 г | ||||||
Технологія приготування: моркву миють, відварюють, нарізають, заправляють рослинною олією. Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: овочі відповідно до рецептури.
Морква відварена з олією
Рекомендовано: спеціальні раціони, раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Морква | 120 | ... | ||||
