Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вмістосновних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Картопля з 01.09 до 01.01 |
230 |
180 |
3,60 |
0,10 |
35,40 |
149,0 |
з 01.01 до 01.03 |
250 |
- |
- |
- |
- |
- |
з 01.03 |
290 |
- |
- |
- |
- |
- |
Молоко |
20 |
20 |
0,50 |
0,60 |
0,90 |
11,6 |
Масло вершкове |
4 |
4 |
0,01 |
3,14 |
0,03 |
29,6 |
Всього |
4,11 |
3,84 |
36,33 |
190,2 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,00 |
6,00 |
6,00 |
10,0 | ||
Вага готової страви: 200 г |
Технологія приготування: картоплю відварюють до готовності, додають кип’ячене молоко. Картоплю з молоком перетирають, додають розтоплене вершкове масло. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: однорідна пюреподібна світло-жовта маса приємного смаку.