Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вмістосновних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Картопля з 01.09 до 01.01  | 
 230  | 
 180  | 
 3,60  | 
 0,10  | 
 35,40  | 
 149,0  | 
| 
 з 01.01 до 01.03  | 
 250  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
| 
 з 01.03  | 
 290  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
| 
 Молоко  | 
 20  | 
 20  | 
 0,50  | 
 0,60  | 
 0,90  | 
 11,6  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 4  | 
 4  | 
 0,01  | 
 3,14  | 
 0,03  | 
 29,6  | 
| 
 Всього  | 
 4,11  | 
 3,84  | 
 36,33  | 
 190,2  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 200 г  | ||||||
Технологія приготування: картоплю відварюють до готовності, додають кип’ячене молоко. Картоплю з молоком перетирають, додають розтоплене вершкове масло. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: однорідна пюреподібна світло-жовта маса приємного смаку.