Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Капуста свіжа  | 
 150  | 
 120  | 
 1,4  | 
 -  | 
 5,1  | 
 24,2  | 
| 
 Цибуля ріпчата  | 
 10  | 
 8  | 
 0,1  | 
 -  | 
 0,9  | 
 3,5  | 
| 
 Морква  | 
 20  | 
 16  | 
 0,2  | 
 -  | 
 0,8  | 
 5,3  | 
| 
 Томатний соус / томат-паста / томатний сік  | 
 10/3/20  | 
 10/3/20  | 
 0,4  | 
 -  | 
 1,2  | 
 6,3  | 
| 
 Олія рослинна  | 
 5  | 
 5  | 
 -  | 
 5  | 
 -  | 
 45,0  | 
| 
 Всього  | 
 2,1  | 
 5  | 
 8,0  | 
 84,3  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,0  | 
 6  | 
 6,0  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 120 г  | ||||||
Технологія приготування: капусту тушкують із додаванням рослинної олії, томату (соку або пасатного соусу) та додають до окремо тушкованих моркви та цибулі. Доводять до готовності.
Оцінювання готової страви: овочі відповідно до рецептури.