Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Кабачки | 150 | 100 | 0,5 | - | 3,5 | 18,2 | 
| Цибуля ріпчата | 10 | 8 | 0,1 | - | 0,9 | 3,5 | 
| Морква | 20 | 16 | 0,2 | - | 0,8 | 5,3 | 
| Олія рослинна | 5 | 5 | - | 5 | - | 45,0 | 
| Всього | 0,8 | 5 | 5,2 | 72,0 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 
 | 
 | 
 | 
 | ||
| Вага готової страви: 100 г | ||||||
Технологія приготування: кабачки очищують. Моркву, цибулю тушкують із олією, додають кабачки та доводять до готовності. Витрати солі — 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: овочі відповідно до рецептури.
