Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Буряк | 120 | 95 | 0,3 | - | 1,3 | 8 | 
| Олія | 3 | 3 | - | 3 | - | 27 | 
| Всього | 0,3 | 3 | 1,3 | 35 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,0 | 6 | 6,0 | 10 | ||
| Вага готової страви: 100 г | ||||||
Технологія приготування: буряк миють, відварюють, нарізають, заправляють рослинною олією. Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: овочі відповідно до рецептури.
Буряк відварений із олією
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Буряк | 120 | ... | ||||
