Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Буряк  | 
 120  | 
 95  | 
 0,3  | 
 -  | 
 1,3  | 
 8  | 
| 
 Олія  | 
 3  | 
 3  | 
 -  | 
 3  | 
 -  | 
 27  | 
| 
 Всього  | 
 0,3  | 
 3  | 
 1,3  | 
 35  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,0  | 
 6  | 
 6,0  | 
 10  | ||
| 
 Вага готової страви: 100 г  | ||||||
Технологія приготування: буряк миють, відварюють, нарізають, заправляють рослинною олією. Витрати солі — 1,5 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: овочі відповідно до рецептури.
Буряк відварений із олією
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Буряк  | 
 120  | 
 ...  | ||||