Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Яйце куряче, шт. |
1 |
40 |
12,7 |
11,5 |
0,7 |
61,7 |
Всього |
12,7 |
11,5 |
0,7 |
61,7 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 40 г |
Технологія приготування: яйце миють, відварюють протягом 3-5 хвилин, заливають холодною водою (до 10-15 хвилин).
Оцінювання готової страви: повністю відварений білок та частково відварений жовток.
Примітка. Раціон І призначається для хворих з індексом маси тіла <18,5 кг/м.кв.
Раціон ІІ призначається для хворих з індексом маси тіла 18,5-25 кг/м.кв.
Раціон ІІІ призначається для хворих з індексом маси тіла >25 кг/м.кв.