Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Яйце куряче, шт. | 1 | 40 | 12,7 | 11,5 | 0,7 | 61,7 | 
| Всього | 12,7 | 11,5 | 0,7 | 61,7 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 40 г | ||||||
Технологія приготування: яйце миють, відварюють протягом 3-5 хвилин, заливають холодною водою (до 10-15 хвилин).
Оцінювання готової страви: повністю відварений білок та частково відварений жовток.
Примітка. Раціон І призначається для хворих з індексом маси тіла <18,5 кг/м.кв.
Раціон ІІ призначається для хворих з індексом маси тіла 18,5-25 кг/м.кв.
Раціон ІІІ призначається для хворих з індексом маси тіла >25 кг/м.кв.
