Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Яйце куряче, шт.  | 
 1  | 
 40  | 
 12,7  | 
 11,5  | 
 0,7  | 
 61,7  | 
| 
 Всього  | 
 12,7  | 
 11,5  | 
 0,7  | 
 61,7  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6  | 
 6  | 
 6  | 
 10  | ||
| 
 Вага готової страви: 40 г  | ||||||
Технологія приготування: яйце миють, відварюють протягом 3-5 хвилин, заливають холодною водою (до 10-15 хвилин).
Оцінювання готової страви: повністю відварений білок та частково відварений жовток.
Примітка. Раціон І призначається для хворих з індексом маси тіла <18,5 кг/м.кв.
Раціон ІІ призначається для хворих з індексом маси тіла 18,5-25 кг/м.кв.
Раціон ІІІ призначається для хворих з індексом маси тіла >25 кг/м.кв.