Омлет запечений

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Яйце куряче, шт.

1

40

8,30

7,60

0,5

60,1

Молоко

15

15

0,50

0,60

0,8

11,6

Олія

3

3

-

3,00

-

27,0

Борошно пшеничне

1

1

0,15

0,01

0,7

3,2

Всього

8,95

11,21

2,0

101,9

Втрати при тепловому обробленні, %

6

6

6

10

Вага готової страви: 55 г

Технологія приготування: яйце миють. Формують омлетну масу, додаючи борошно та молоко, ретельно її збивають. Дека змащують олією. Омлетну масу виливають на дека та запікають у духовій шафі протягом 10-15 хвилин.

Оцінювання готової страви: повністю відварений білок та частково відварений жовток світло-жовтого кольору.

Примітка. Раціон І призначається для хворих з індексом маси тіла <18,5 кг/м.кв.

Раціон ІІ призначається для хв...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search