Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Яйце куряче, шт. |
1 |
40 |
8,30 |
7,60 |
0,5 |
60,1 |
Молоко |
15 |
15 |
0,50 |
0,60 |
0,8 |
11,6 |
Олія |
3 |
3 |
- |
3,00 |
- |
27,0 |
Борошно пшеничне |
1 |
1 |
0,15 |
0,01 |
0,7 |
3,2 |
Всього |
8,95 |
11,21 |
2,0 |
101,9 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 55 г |
Технологія приготування: яйце миють. Формують омлетну масу, додаючи борошно та молоко, ретельно її збивають. Дека змащують олією. Омлетну масу виливають на дека та запікають у духовій шафі протягом 10-15 хвилин.
Оцінювання готової страви: повністю відварений білок та частково відварений жовток світло-жовтого кольору.
Примітка. Раціон І призначається для хворих з індексом маси тіла <18,5 кг/м.кв.
Раціон ІІ призначається для хв...