Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Яйце куряче, шт. | 1 | 40 | 8,30 | 7,60 | 0,5 | 60,1 | 
| Молоко | 15 | 15 | 0,50 | 0,60 | 0,8 | 11,6 | 
| Олія | 3 | 3 | - | 3,00 | - | 27,0 | 
| Борошно пшеничне | 1 | 1 | 0,15 | 0,01 | 0,7 | 3,2 | 
| Всього | 8,95 | 11,21 | 2,0 | 101,9 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 55 г | ||||||
Технологія приготування: яйце миють. Формують омлетну масу, додаючи борошно та молоко, ретельно її збивають. Дека змащують олією. Омлетну масу виливають на дека та запікають у духовій шафі протягом 10-15 хвилин.
Оцінювання готової страви: повністю відварений білок та частково відварений жовток світло-жовтого кольору.
Примітка. Раціон І призначається для хворих з індексом маси тіла <18,5 кг/м.кв.
Раціон ІІ призначається для хв...
