Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Яйце куряче, шт.  | 
 1  | 
 40  | 
 8,30  | 
 7,60  | 
 0,5  | 
 60,1  | 
| 
 Молоко  | 
 15  | 
 15  | 
 0,50  | 
 0,60  | 
 0,8  | 
 11,6  | 
| 
 Олія  | 
 3  | 
 3  | 
 -  | 
 3,00  | 
 -  | 
 27,0  | 
| 
 Борошно пшеничне  | 
 1  | 
 1  | 
 0,15  | 
 0,01  | 
 0,7  | 
 3,2  | 
| 
 Всього  | 
 8,95  | 
 11,21  | 
 2,0  | 
 101,9  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6  | 
 6  | 
 6  | 
 10  | ||
| 
 Вага готової страви: 55 г  | ||||||
Технологія приготування: яйце миють. Формують омлетну масу, додаючи борошно та молоко, ретельно її збивають. Дека змащують олією. Омлетну масу виливають на дека та запікають у духовій шафі протягом 10-15 хвилин.
Оцінювання готової страви: повністю відварений білок та частково відварений жовток світло-жовтого кольору.
Примітка. Раціон І призначається для хворих з індексом маси тіла <18,5 кг/м.кв.
Раціон ІІ призначається для хв...