Компенсацію витрат на покращене харчування військовослужбовців під час лікування та реабілітації в закладах охорони здоров’я всіх форм власності та підпорядкування відповідно до норми № 5 — лікувальної здійснюють із 19.05.2024 згідно з постановою КМУ від 15.11.2024 № 1299. Витрати компенсують на основі звіту ЗОЗ та карток-розкладок, складених за нормою № 5 — лікувальною, що підтверджують факт забезпечення військовослужбовців покращеним харчуванням.
| 
 Найменування продукту  | 
 Кількість на одну людину на добу, грамів  | 
| 
 Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту  | 
 100  | 
| 
 Хліб із борошна пшеничного першого сорту  | 
 400  | 
| 
 Борошно пшеничне першого сорту  | 
 10  | 
| 
 Крупи різні  | 
 30  | 
| 
 Крупи манні  | 
 20  | 
| 
 Рис  | 
 30  | 
| 
 Макаронні вироби  | 
 40  | 
| 
 М’ясо  | 
 200  | 
| 
 М’ясо птиці  | 
 50  | 
| 
 Риба  | 
 120  | 
| 
 Соєві продукти  | 
 25  | 
| 
 Олія  | 
 20  | 
| 
 Молоко незбиране  | 
 300  | 
| 
 Кисломолочні продукти  | 
 100  | 
| 
 Масло  | 
 45  | 
| 
 Сметана  | 
 30  | 
| 
 Сир  | 
 30  | 
| 
 Сир сичужний твердий  | 
 10  |