Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
|
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
|
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
|
Крупа рисова |
50 |
50 |
3,50 |
0,25 |
38,25 |
160,0 |
|
Масло вершкове |
2 |
2 |
0,02 |
1,56 |
0,01 |
14,2 |
|
Молоко |
200 |
180 |
5,60 |
6,40 |
9,40 |
116,0 |
|
Цукор |
5 |
5 |
– |
– |
4,99 |
18,7 |
|
Вода |
10 |
10 |
– |
– |
– |
– |
|
Всього |
9,12 |
8,21 |
52,65 |
308,9 | ||
|
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,00 |
6,00 |
6,00 |
10,0 | ||
|
Вага готової страви: 300 г | ||||||
Технологія приготування: промитий рис поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка, однорідна консистенція молочного кольору, зерна роз...