Каша рисова молочна

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Крупа рисова

50

50

3,50

0,25

38,25

160,0

Масло вершкове

2

2

0,02

1,56

0,01

14,2

Молоко

200

180

5,60

6,40

9,40

116,0

Цукор

5

5

4,99

18,7

Вода

10

10

Всього

9,12

8,21

52,65

308,9

Втрати при тепловому обробленні, %

6,00

6,00

6,00

10,0

Вага готової страви: 300 г

Технологія приготування: промитий рис поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: рідка, однорідна консистенція молочного кольору, зерна роз...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search