Рекомендовано: раціони І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Крупа пшоняна |
40 |
40 |
5,06 |
0,40 |
27,90 |
128,70 |
Масло вершкове |
2 |
2 |
0,02 |
1,56 |
0,01 |
14,20 |
Молоко |
200 |
180 |
5,60 |
6,40 |
9,40 |
116,00 |
Цукор |
5 |
5 |
– |
– |
4,99 |
18,70 |
Вода |
20 |
20 |
– |
– |
– |
– |
Всього |
10,68 |
8,36 |
42,30 |
277,60 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,00 |
6,00 |
6,00 |
10,00 | ||
Вага готової страви: 300 г |
Технологія приготування: промите перебране пшоно поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка консистенція без грудочок крупи ...