Рекомендовано: раціони І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Макаронні вироби  | 
 50  | 
 50  | 
 4,90  | 
 0,60  | 
 34,70  | 
 153,7  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 2  | 
 2  | 
 0,02  | 
 1,56  | 
 0,01  | 
 14,2  | 
| 
 Цукор  | 
 5  | 
 5  | 
 –  | 
 –  | 
 4,99  | 
 18,7  | 
| 
 Молоко  | 
 100  | 
 90  | 
 2,80  | 
 3,20  | 
 2,25  | 
 58,0  | 
| 
 Вода  | 
 100  | 
 100  | 
 –  | 
 –  | 
 –  | 
 –  | 
| 
 Всього  | 
 7,72  | 
 5,36  | 
 41,95  | 
 244,6  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 300 г  | ||||||
Технологія приготування: макаронні вироби поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Вермішель варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка консистенція жовто-молочного кольору...