Рекомендовано: раціони І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Макаронні вироби | 50 | 50 | 4,90 | 0,60 | 34,70 | 153,7 | 
| Масло вершкове | 2 | 2 | 0,02 | 1,56 | 0,01 | 14,2 | 
| Молоко | 200 | 180 | 5,60 | 6,40 | 9,40 | 116,0 | 
| Цукор | 5 | 5 | – | – | 4,99 | 18,7 | 
| Вода | 20 | 20 | – | – | – | – | 
| Всього | 10,52 | 8,56 | 49,10 | 302,6 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,00 | 6,00 | 6,00 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 300 г | ||||||
Технологія приготування: макаронні вироби поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Вермішель варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка консистенція без грудочок жовто-молоч...
