Рекомендовано: раціони І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Крупа манна | 30 | 30 | 3,20 | 0,39 | 20,80 | 89,1 | 
| Масло вершкове | 2 | 2 | 0,02 | 1,56 | 0,01 | 14,2 | 
| Цукор | 5 | 5 | – | – | 4,99 | 18,7 | 
| Молоко | 100 | 90 | 2,80 | 3,20 | 2,25 | 58,0 | 
| Вода | 100 | 100 | – | – | – | – | 
| Всього | 6,02 | 5,15 | 28,05 | 180,0 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,00 | 6,00 | 6,00 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 300 г | ||||||
Технологія приготування: манну крупу поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка однорідна консистенція без грудочок молочного кольору....
