Рекомендовано: раціони І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Крупа манна |
30 |
30 |
3,20 |
0,39 |
20,80 |
89,1 |
Масло вершкове |
2 |
2 |
0,02 |
1,56 |
0,01 |
14,2 |
Цукор |
5 |
5 |
– |
– |
4,99 |
18,7 |
Молоко |
100 |
90 |
2,80 |
3,20 |
2,25 |
58,0 |
Вода |
100 |
100 |
– |
– |
– |
– |
Всього |
6,02 |
5,15 |
28,05 |
180,0 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,00 |
6,00 |
6,00 |
10,0 | ||
Вага готової страви: 300 г |
Технологія приготування: манну крупу поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка однорідна консистенція без грудочок молочного кольору....