Каша гречана напівмолочна

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціони І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Крупа гречана

50

50

6,24

1,28

33,48

162,43

Масло вершкове

2

2

0,02

1,56

0,01

14,20

Цукор

5

5

4,99

18,70

Молоко

100

90

2,80

3,20

2,25

58,00

Вода

100

100

Всього

9,06

6,04

40,73

253,33

Втрати при тепловому обробленні, %

6,00

6,00

6,00

10,00

Вага готової страви: 300 г

Технологія приготування: гречану крупу миють та поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: рідка консистенція молочного кольору, зе...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search