Рекомендовано: раціони І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Крупа гречана |
50 |
50 |
6,24 |
1,28 |
33,48 |
162,43 |
Масло вершкове |
2 |
2 |
0,02 |
1,56 |
0,01 |
14,20 |
Цукор |
5 |
5 |
– |
– |
4,99 |
18,70 |
Молоко |
100 |
90 |
2,80 |
3,20 |
2,25 |
58,00 |
Вода |
100 |
100 |
– |
– |
– |
– |
Всього |
9,06 |
6,04 |
40,73 |
253,33 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,00 |
6,00 |
6,00 |
10,00 | ||
Вага готової страви: 300 г |
Технологія приготування: гречану крупу миють та поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), ретельно розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витрати солі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка консистенція молочного кольору, зе...