Каша гречана молочна

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10, 9, 9 інд. — без цукру)

Приклад оформлення

Продукти

Маса,г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність,ккал

Брутто

Нетто

Білки,г

Жири,г

Вуглеводи, г

Крупа гречана

40

40

4,99

1,03

26,77

129,9

Масло вершкове

2

2

0,02

1,56

0,01

14,2

Цукор

5

5

4,99

18,7

Молоко

200

180

5,60

6,40

9,40

116,0

Вода

20

20

Всього

10,61

8,99

41,17

278,8

Втрати при тепловому обробленні, %

6,00

6,00

6,00

10,0

Вага готової страви: 300 г

Технологія приготування: гречану крупу поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витратисолі — 1 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: рідка, однорідна консистенція молочного кольор...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search