Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 інд., 10, 9, 9 інд. — без цукру)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса,г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність,ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки,г |
Жири,г |
Вуглеводи, г | ||
Крупа гречана |
40 |
40 |
4,99 |
1,03 |
26,77 |
129,9 |
Масло вершкове |
2 |
2 |
0,02 |
1,56 |
0,01 |
14,2 |
Цукор |
5 |
5 |
– |
– |
4,99 |
18,7 |
Молоко |
200 |
180 |
5,60 |
6,40 |
9,40 |
116,0 |
Вода |
20 |
20 |
– |
– |
– |
– |
Всього |
10,61 |
8,99 |
41,17 |
278,8 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,00 |
6,00 |
6,00 |
10,0 | ||
Вага готової страви: 300 г |
Технологія приготування: гречану крупу поступово додають до кип’яченого молока (при кип’ятінні молока воду додають за рецептурою), розмішують. Кашу варять до готовності. Масло вершкове додають до готової страви у розтопленому вигляді. Витратисолі — 1 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: рідка, однорідна консистенція молочного кольор...