Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Крупа рисова | 60 | 60 | 4,20 | 0,36 | 45,90 | 192,0 | 
| Масло вершкове | 3 | 3 | 0,03 | 2,10 | 0,01 | 21,5 | 
| Вода | 220 | 220 | - | - | - | - | 
| Всього | 4,23 | 2,46 | 45,91 | 213,5 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 150 г | ||||||
Технологія приготування: промитий рис поступово додають до окропу. Ретельно розмішують. Варять до готовності. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — молочний; консистенція — розсипчаста, зерна крупи не розварені.
Рис відварений
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетичн... | |||
