Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Крупа рисова  | 
 60  | 
 60  | 
 4,20  | 
 0,36  | 
 45,90  | 
 192,0  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 3  | 
 3  | 
 0,03  | 
 2,10  | 
 0,01  | 
 21,5  | 
| 
 Вода  | 
 220  | 
 220  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
| 
 Всього  | 
 4,23  | 
 2,46  | 
 45,91  | 
 213,5  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6  | 
 6  | 
 6  | 
 10  | ||
| 
 Вага готової страви: 150 г  | ||||||
Технологія приготування: промитий рис поступово додають до окропу. Ретельно розмішують. Варять до готовності. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — молочний; консистенція — розсипчаста, зерна крупи не розварені.
Рис відварений
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетичн...  | |||