Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
|
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
|
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
|
Крупа рисова |
60 |
60 |
4,20 |
0,36 |
45,90 |
192,0 |
|
Масло вершкове |
3 |
3 |
0,03 |
2,10 |
0,01 |
21,5 |
|
Вода |
220 |
220 |
- |
- |
- |
- |
|
Всього |
4,23 |
2,46 |
45,91 |
213,5 | ||
|
Втрати при тепловому обробленні, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
|
Вага готової страви: 150 г | ||||||
Технологія приготування: промитий рис поступово додають до окропу. Ретельно розмішують. Варять до готовності. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — молочний; консистенція — розсипчаста, зерна крупи не розварені.
Рис відварений
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)
Приклад оформлення
|
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетичн... | |||