Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Крупа ячна |
50 |
50 |
2,10 |
0,2 |
14,30 |
64,4 |
Масло вершкове |
3 |
3 |
0,03 |
2,1 |
0,01 |
21,5 |
Вода |
150 |
150 |
- |
- |
- |
- |
Всього |
2,13 |
2,3 |
14,31 |
85,9 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 180 г |
Технологія приготування: перебрану, промиту ячну крупу додають до відповідної кількості окропу. Відповідно до дієти додають сіль. Ретельно розмішують. Варять до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір має відповідати кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена. Зерна форму не зберігають.