Каша пшоняна розсипчаста

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Пшоно

40

40

5,06

0,40

27,90

128,27

Масло вершкове

3

3

0,03

2,10

0,01

21,50

Вода

80

80

-

-

-

-

Всього

5,09

2,50

27,91

149,77

Втрати при тепловій обробці, %

6

6

6

10

Вага готової страви: 120 г

Технологія приготування: перебране, промите пшоно додається до відповідної кількості окропу, сіль додається згідно з дієтою. Ретельно розмішується. Вариться до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додається в готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: колір — відповідно до кольору крупи від золотисто-жовтого до жовто-коричневого, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена, з...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search