Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Пшоно | 40 | 40 | 5,06 | 0,40 | 27,90 | 128,27 | 
| Масло вершкове | 3 | 3 | 0,03 | 2,10 | 0,01 | 21,50 | 
| Вода | 80 | 80 | - | - | - | - | 
| Всього | 5,09 | 2,50 | 27,91 | 149,77 | ||
| Втрати при тепловій обробці, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 120 г | ||||||
Технологія приготування: перебране, промите пшоно додається до відповідної кількості окропу, сіль додається згідно з дієтою. Ретельно розмішується. Вариться до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додається в готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до кольору крупи від золотисто-жовтого до жовто-коричневого, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена, з...
