Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Пшоно |
40 |
40 |
5,06 |
0,40 |
27,90 |
128,27 |
Масло вершкове |
3 |
3 |
0,03 |
2,10 |
0,01 |
21,50 |
Вода |
80 |
80 |
- |
- |
- |
- |
Всього |
5,09 |
2,50 |
27,91 |
149,77 | ||
Втрати при тепловій обробці, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 120 г |
Технологія приготування: перебране, промите пшоно додається до відповідної кількості окропу, сіль додається згідно з дієтою. Ретельно розмішується. Вариться до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додається в готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до кольору крупи від золотисто-жовтого до жовто-коричневого, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена, з...