Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Пшоно  | 
 40  | 
 40  | 
 5,06  | 
 0,40  | 
 27,90  | 
 128,27  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 3  | 
 3  | 
 0,03  | 
 2,10  | 
 0,01  | 
 21,50  | 
| 
 Вода  | 
 80  | 
 80  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
| 
 Всього  | 
 5,09  | 
 2,50  | 
 27,91  | 
 149,77  | ||
| 
 Втрати при тепловій обробці, %  | 
 6  | 
 6  | 
 6  | 
 10  | ||
| 
 Вага готової страви: 120 г  | ||||||
Технологія приготування: перебране, промите пшоно додається до відповідної кількості окропу, сіль додається згідно з дієтою. Ретельно розмішується. Вариться до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додається в готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до кольору крупи від золотисто-жовтого до жовто-коричневого, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена, з...