Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Крупа пшенична  | 
 60  | 
 60  | 
 7,62  | 
 0,66  | 
 42,36  | 
 195,0  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 3  | 
 3  | 
 0,03  | 
 2,10  | 
 0,01  | 
 21,5  | 
| 
 Вода  | 
 150  | 
 150  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
| 
 Всього  | 
 7,65  | 
 2,76  | 
 42,37  | 
 216,5  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6  | 
 6  | 
 6  | 
 10  | ||
| 
 Вага готової страви: 180 г  | ||||||
Технологія приготування: перебрану, промиту пшеничну крупу додають до відповідної кількості окропу. Відповідно до дієти додають сіль. Ретельно розмішують. Варять до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір має відповідати кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена. Зерна форму не зберігають.