Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Крупа пшенична | 60 | 60 | 7,62 | 0,66 | 42,36 | 195,0 | 
| Масло вершкове | 3 | 3 | 0,03 | 2,10 | 0,01 | 21,5 | 
| Вода | 150 | 150 | - | - | - | - | 
| Всього | 7,65 | 2,76 | 42,37 | 216,5 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 180 г | ||||||
Технологія приготування: перебрану, промиту пшеничну крупу додають до відповідної кількості окропу. Відповідно до дієти додають сіль. Ретельно розмішують. Варять до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір має відповідати кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена. Зерна форму не зберігають.
