Каша пшенична в’язка

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Крупа пшенична

60

60

7,62

0,66

42,36

195,0

Масло вершкове

3

3

0,03

2,10

0,01

21,5

Вода

150

150

-

-

-

-

Всього

7,65

2,76

42,37

216,5

Втрати при тепловому обробленні, %

6

6

6

10

Вага готової страви: 180 г

Технологія приготування: перебрану, промиту пшеничну крупу додають до відповідної кількості окропу. Відповідно до дієти додають сіль. Ретельно розмішують. Варять до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: колір має відповідати кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена. Зерна форму не зберігають.

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search