Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Крупа перлова |
40 |
40 |
3,66 |
0,39 |
29,10 |
128,27 |
Масло вершкове |
3 |
3 |
0,03 |
2,10 |
0,01 |
21,50 |
Вода |
180 |
180 |
- |
- |
- |
- |
Всього |
3,69 |
2,49 |
29,11 |
149,77 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 200 г |
Технологія приготування: промиту перлову крупу поступово додають до окропу. Ретельно розмішують. Варять до готовності. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — світло-коричневий, консистенція — в’язка, зерна крупи розварені.
Каша перлова
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, к... |