Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Крупа перлова | 40 | 40 | 3,66 | 0,39 | 29,10 | 128,27 | 
| Масло вершкове | 3 | 3 | 0,03 | 2,10 | 0,01 | 21,50 | 
| Вода | 180 | 180 | - | - | - | - | 
| Всього | 3,69 | 2,49 | 29,11 | 149,77 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 200 г | ||||||
Технологія приготування: промиту перлову крупу поступово додають до окропу. Ретельно розмішують. Варять до готовності. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — світло-коричневий, консистенція — в’язка, зерна крупи розварені.
Каша перлова
Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 10)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, к... | |||
