Каша манна заварна

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Крупа манна

60

60

6,78

0,4

43,90

195,6

Масло вершкове

3

3

0,03

2,1

0,01

21,5

Вода

150

150

-

-

-

-

Всього

6,81

2,5

43,91

217,1

Втрати при тепловому обробленні, %

6

6

6

10

Вага готової страви: 220 г

Технологія приготування: добре підсушену у духовій шафі манну крупу поступово додають до окропу. Ретельно розмішують. Варять до готовності. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: колір — світло-коричневий, консистенція — густа, без грудочок крупи.

Примітка. Гарніри додають до м’ясних, рибних страв, вони не містять цукру. Гарніри готують із круп макаронних виробів, бобових, овочів. Гарніри можуть ...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search