Каша манна заварна

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 10)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Крупа манна

60

60

6,78

0,4

43,90

195,6

Масло вершкове

3

3

0,03

2,1

0,01

21,5

Вода

150

150

-

-

-

-

Всього

6,81

2,5

43,91

217,1

Втрати при тепловому обробленні, %

6

6

6

10

Вага готової страви: 220 г

Технологія приготування: добре підсушену у духовій шафі манну крупу поступово додають до окропу. Ретельно розмішують. Варять до готовності. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: колір — світло-коричневий, консистенція — густа, без грудочок крупи.

Примітка. Гарніри додають до м’ясних, рибних страв, вони не містять цукру. Гарніри готують із круп макаронних виробів, бобових, овочів. Гарніри можуть ...

  • Open ChapterЗміст
  • Open All VersionsПро документ