Каша гречана в’язка

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Крупа гречана

50

50

6,24

1,28

33,48

162,43

Масло вершкове

3

3

0,03

2,10

0,01

21,50

Вода

150

150

-

-

-

-

Всього

6,27

3,38

33,49

183,93

Втрати при тепловому обробленні, %

6

6

6

10

Вага готової страви: 200 г

Технологія приготування: перебрану, підсушену, промиту гречану крупу додають до відповідної кількості окропу. Відповідно до дієти додають сіль. Ретельно розмішують. Варять до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: колір має відповідати кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена. Зерна форму не зберігають.

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search