Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Крупа вівсяна (у тому числі «Геркулес») | 40 | 40 | 5,20 | 2,48 | 26,24 | 142,0 | 
| Масло вершкове | 3 | 3 | 0,03 | 2,10 | 0,01 | 21,5 | 
| Вода | 120 | 120 | - | - | - | - | 
| Всього | 5,23 | 4,58 | 26,25 | 163,5 | ||
| Втрати при тепловій обробці, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 160 г | ||||||
Технологія приготування: перебрана, промита крупа додається до відповідної кількості окропу, додається сіль згідно з дієтою. Ретельно розмішується. Вариться до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додається в готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі: 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена, зерна форму не зберігають.
Примітка. Гар...
