Каша вівсяна в’язка (у тому числі крупа вівсяна «Геркулес»)

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)

Продукти

Маса, г

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Крупа вівсяна (у тому числі «Геркулес»)

40

40

5,20

2,48

26,24

142,0

Масло вершкове

3

3

0,03

2,10

0,01

21,5

Вода

120

120

-

-

-

-

Всього

5,23

4,58

26,25

163,5

Втрати при тепловій обробці, %

6

6

6

10

Вага готової страви: 160 г

Технологія приготування: перебрана, промита крупа додається до відповідної кількості окропу, додається сіль згідно з дієтою. Ретельно розмішується. Вариться до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додається в готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі: 1,0 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: колір — відповідно до кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена, зерна форму не зберігають.

Примітка. Гар...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search