Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 15, 15 інд., 5, 5 б/м, 5 інд., 9, 9 інд., 10)
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Крупа вівсяна (у тому числі «Геркулес») |
40 |
40 |
5,20 |
2,48 |
26,24 |
142,0 |
Масло вершкове |
3 |
3 |
0,03 |
2,10 |
0,01 |
21,5 |
Вода |
120 |
120 |
- |
- |
- |
- |
Всього |
5,23 |
4,58 |
26,25 |
163,5 | ||
Втрати при тепловій обробці, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 160 г |
Технологія приготування: перебрана, промита крупа додається до відповідної кількості окропу, додається сіль згідно з дієтою. Ретельно розмішується. Вариться до готовності при закритій кришці. Масло вершкове додається в готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі: 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — відповідно до кольору крупи, консистенція — в’язка, не розпливається на тарілці, крупа добре розварена, зерна форму не зберігають.
Примітка. Гар...