Рекомендовано: раціон ІІ (дієта № 15, 15 інд., 9, 9 інд.)
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Горох лущений  | 
 80  | 
 80  | 
 18,40  | 
 1,68  | 
 46,20  | 
 252,4  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 3  | 
 3  | 
 0,03  | 
 2,10  | 
 0,01  | 
 21,5  | 
| 
 Вода  | 
 160  | 
 160  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
 -  | 
| 
 Всього  | 
 18,43  | 
 3,78  | 
 46,21  | 
 273,9  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6  | 
 6  | 
 6  | 
 10  | ||
| 
 Вага готової страви: 150 г  | ||||||
Технологія приготування: перебраний горох додають до холодної води і варять до готовності, сіль додають у готову страву. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 2,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — світло-коричневий, консистенція — густа, однорідна, без грудочок.