Рекомендовано: раціон ІІ (дієта № 15, 15 інд., 9, 9 інд.)
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Горох лущений | 80 | 80 | 18,40 | 1,68 | 46,20 | 252,4 | 
| Масло вершкове | 3 | 3 | 0,03 | 2,10 | 0,01 | 21,5 | 
| Вода | 160 | 160 | - | - | - | - | 
| Всього | 18,43 | 3,78 | 46,21 | 273,9 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6 | 6 | 6 | 10 | ||
| Вага готової страви: 150 г | ||||||
Технологія приготування: перебраний горох додають до холодної води і варять до готовності, сіль додають у готову страву. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 2,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — світло-коричневий, консистенція — густа, однорідна, без грудочок.
