Рекомендовано: раціон ІІ (дієта № 15, 15 інд., 9, 9 інд.)
Продукти |
Маса, г |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Горох лущений |
80 |
80 |
18,40 |
1,68 |
46,20 |
252,4 |
Масло вершкове |
3 |
3 |
0,03 |
2,10 |
0,01 |
21,5 |
Вода |
160 |
160 |
- |
- |
- |
- |
Всього |
18,43 |
3,78 |
46,21 |
273,9 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 150 г |
Технологія приготування: перебраний горох додають до холодної води і варять до готовності, сіль додають у готову страву. Масло вершкове додають у готову страву в розтопленому вигляді. Витрати солі становлять 2,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: колір — світло-коричневий, консистенція — густа, однорідна, без грудочок.