Суп пшоняний вегетаріанський без картоплі

Картки-розкладки страв
25 жовтня 2023 року
|
1 хвилину Читати

Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 9, 9 інд.)

Приклад оформлення

Продукти

Маса, г (мл)

Вміст основних нутрієнтів

Енергетична цінність, ккал

Брутто

Нетто

Білки, г

Жири, г

Вуглеводи, г

Олія

7

7

-

7,0

-

56,0

Цибуля

10

8

0,1

-

0,8

3,2

Морква

20

16

0,2

-

1,1

2,8

Крупа пшоняна

20

20

2,4

0,5

12,0

64,0

Овочевий відвар

200

200

-

-

-

-

Всього

2,7

7,5

13,9

126,0

Втрати при тепловому обробленні, %

6,0

6,0

6,0

10,0

Вага готової страви: 400 мл

Технологія приготування: суп готують на овочевому відварі. До овочевого відвару додають промиту крупу. Цибулю та моркву не пасерують, а притушують із олією та водою, додають лавровий лист. Овочі варять із урахуванням строків варіння. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.

Оцінювання готової страви: овочі згідно з рецептурою, добре відварені.

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search