Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 9, 9 інд.)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г (мл) |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г | ||
Олія |
7 |
7 |
- |
7,00 |
- |
56,0 |
Цибуля |
10 |
8 |
0,1 |
- |
0,8 |
3,2 |
Морква |
20 |
16 |
0,2 |
- |
1,1 |
2,8 |
Горох лущений |
50 |
50 |
11,6 |
1,01 |
22,5 |
131,2 |
Овочевий відвар |
200 |
200 |
- |
- |
- |
- |
Всього |
11,9 |
8,01 |
24,4 |
193,2 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6,0 |
6,00 |
6,0 |
10,0 | ||
Вага готової страви: 400 мл |
Технологія приготування: суп готують на овочевому відварі. Картоплю миють, подрібнюють, додають до овочевого відвару. Горох промивають, заливають окропом. Цибулю та моркву не пасерують, а притушують із олією та водою, додають лавровий лист. Овочі варять із урахуванням строків варіння. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: овочі згідно з рецептурою, добре ...