Рекомендовано: раціон І, ІІ (дієта № 9, 9 інд.)
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г (мл) | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Олія | 7 | 7 | - | 7,00 | - | 56,0 | 
| Цибуля | 10 | 8 | 0,1 | - | 0,8 | 3,2 | 
| Морква | 20 | 16 | 0,2 | - | 1,1 | 2,8 | 
| Горох лущений | 50 | 50 | 11,6 | 1,01 | 22,5 | 131,2 | 
| Овочевий відвар | 200 | 200 | - | - | - | - | 
| Всього | 11,9 | 8,01 | 24,4 | 193,2 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,0 | 6,00 | 6,0 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 400 мл | ||||||
Технологія приготування: суп готують на овочевому відварі. Картоплю миють, подрібнюють, додають до овочевого відвару. Горох промивають, заливають окропом. Цибулю та моркву не пасерують, а притушують із олією та водою, додають лавровий лист. Овочі варять із урахуванням строків варіння. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінювання готової страви: овочі згідно з рецептурою, добре ...
