Рекомендовано: раціон І, ІІ, ІІІ (дієта № 9, 9 інд.)
Приклад оформлення
Продукти |
Маса, г (мл) |
Вміст основних нутрієнтів |
Енергетична цінність, ккал | |||
Брутто |
Нетто |
Білки, г |
Жири, г |
Вуглеводи, г |
| |
Олія |
7 |
7 |
- |
7,0 |
- |
56,0 |
Цибуля |
10 |
8 |
0,1 |
- |
0,8 |
3,2 |
Морква |
20 |
16 |
0,2 |
- |
1,1 |
2,8 |
Крупа вівсяна |
20 |
20 |
2,2 |
1,4 |
13,8 |
69,0 |
Овочевий відвар |
200 |
200 |
- |
- |
- |
- |
Всього |
2,5 |
8,4 |
15,7 |
131,0 | ||
Втрати при тепловому обробленні, % |
6 |
6 |
6 |
10 | ||
Вага готової страви: 400 мл |
Технологія приготування: суп готують на овочевому відварі. Цибулю та моркву не пасерують, а притушують із олією та водою, додають лавровий лист. Овочі варять з урахуванням строків варки. Витрати солі становлять 1,0 г на кожну порцію.
Оцінка готової страви: овочі згідно...