Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Сир кисломолочний  | 
 100  | 
 100  | 
 16,7  | 
 9,0  | 
 1,3  | 
 156,0  | 
| 
 Яйця, шт.  | 
 10  | 
 4  | 
 3,1  | 
 2,8  | 
 0,2  | 
 39,0  | 
| 
 Цукор  | 
 5  | 
 5  | 
 -  | 
 -  | 
 5  | 
 18,7  | 
| 
 Олія  | 
 10  | 
 10  | 
 -  | 
 7,0  | 
 -  | 
 63,0  | 
| 
 Борошно  | 
 10  | 
 10  | 
 0,3  | 
 0,1  | 
 2,1  | 
 4,5  | 
| 
 Всього  | 
 20,1  | 
 18,9  | 
 8,6  | 
 281,2  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,0  | 
 6,0  | 
 6,0  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 2 шт./ 130 г  | ||||||
Технологія приготування: сир ретельно перетирають з яйцями, цукром, молоком, борошном. Для запікання дека змащують олією. Сирники смажать з двох боків.
Оцінювання готової страви: порція — 2 шт. із золотавою шкірочкою.