Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Сир кисломолочний | 100 | 100 | 16,7 | 9,0 | 1,3 | 156,0 | 
| Яйця, шт. | 10 | 4 | 3,1 | 2,8 | 0,2 | 39,0 | 
| Цукор | 5 | 5 | - | - | 5 | 18,7 | 
| Олія | 10 | 10 | - | 7,0 | - | 63,0 | 
| Борошно | 10 | 10 | 0,3 | 0,1 | 2,1 | 4,5 | 
| Всього | 20,1 | 18,9 | 8,6 | 281,2 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,0 | 6,0 | 6,0 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 2 шт./ 130 г | ||||||
Технологія приготування: сир ретельно перетирають з яйцями, цукром, молоком, борошном. Для запікання дека змащують олією. Сирники смажать з двох боків.
Оцінювання готової страви: порція — 2 шт. із золотавою шкірочкою.
