Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| Продукти | Маса, г | Вміст основних нутрієнтів | Енергетична цінність, ккал | |||
| Брутто | Нетто | Білки, г | Жири, г | Вуглеводи, г | ||
| Сир кисломолочний | 120 | 120 | 16,70 | 9,00 | 1,30 | 156,0 | 
| Яйця, шт. | 4 | 10 | 3,10 | 2,80 | 0,20 | 39,0 | 
| Цукор | 5 | 5 | - | - | 5,00 | 18,7 | 
| Масло вершкове | 3 | 3 | 0,03 | 4,10 | 0,04 | 37,4 | 
| Крупа манна | 10 | 10 | 1,10 | 0,07 | 7,30 | 32,4 | 
| Всього | 20,93 | 15,97 | 13,84 | 283,5 | ||
| Втрати при тепловому обробленні, % | 6,00 | 6,00 | 6,00 | 10,0 | ||
| Вага готової страви: 120 г | ||||||
Технологія приготування: сир ретельно перетирають з яйцями, цукром, молоком, відвареною манною крупою. Для запікання дека змащують маслом. Страву запікають у духовій шафі.
Оцінювання готової страви: біла, однорідної консистенції з рум’яною шкірочкою.
