Рекомендовано: раціон І, ІІ
Приклад оформлення
| 
 Продукти  | 
 Маса, г  | 
 Вміст основних нутрієнтів  | 
 Енергетична цінність, ккал  | |||
| 
 Брутто  | 
 Нетто  | 
 Білки, г  | 
 Жири, г  | 
 Вуглеводи, г  | ||
| 
 Сир кисломолочний  | 
 120  | 
 120  | 
 16,70  | 
 9,00  | 
 1,30  | 
 156,0  | 
| 
 Яйця, шт.  | 
 4  | 
 10  | 
 3,10  | 
 2,80  | 
 0,20  | 
 39,0  | 
| 
 Цукор  | 
 5  | 
 5  | 
 -  | 
 -  | 
 5,00  | 
 18,7  | 
| 
 Масло вершкове  | 
 3  | 
 3  | 
 0,03  | 
 4,10  | 
 0,04  | 
 37,4  | 
| 
 Крупа манна  | 
 10  | 
 10  | 
 1,10  | 
 0,07  | 
 7,30  | 
 32,4  | 
| 
 Всього  | 
 20,93  | 
 15,97  | 
 13,84  | 
 283,5  | ||
| 
 Втрати при тепловому обробленні, %  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 6,00  | 
 10,0  | ||
| 
 Вага готової страви: 120 г  | ||||||
Технологія приготування: сир ретельно перетирають з яйцями, цукром, молоком, відвареною манною крупою. Для запікання дека змащують маслом. Страву запікають у духовій шафі.
Оцінювання готової страви: біла, однорідної консистенції з рум’яною шкірочкою.