Як розрахувати штатні посади працівників харчоблока за допомогою фотохронометражу

Оплата праці
18 липня 2022 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Алла Худякова
продуктовий директор Експертус Охорона здоров'я Цифрового видавництва Експертус, Київ

До штату харчоблоків зазвичай вводять посади кухарів та кухонних робітників. Необхідну кількість цих посад розрахуєте також за допомогою хронометражу. Визначте, скільки часу працівник витрачає, щоб виконати ту чи ту роботу. Для цього перш за все оберіть працівника, за яким спостерігатимете, складіть перелік його трудових операцій і опишіть їх. Зафіксуйте час, коли працівник починав і закінчував виконувати кожну операцію.

Варто спостерігати за декількома працівниками, які обіймають однакові посади, але мають різний стаж і досвід роботи. Отриманий у результаті спостережень перелік операцій і витрати часу на їх виконання використовуйте під час розрахунку кількості ставок.

Розгляньмо приклад розрахунку необхідної кількості посад кухонних робітників.

Приклад

Розрахунок необхідної кількості посад кухонних робітників

За допомогою хронометражу заміряли час роботи двох кухонних робітників протягом двох тижнів. У середньому кожен з них витрачав на обслуговування харчоблоку 11 годин 21 хви...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search