Як організувати лікувальне харчування у закладі охорони здоров’я

Фінансово-господарська діяльність
23 лютого 2024 року
|
1 хвилину Читати

Алгоритм і норми законодавства щодо організації безпечного харчування для пацієнтів у випадку, коли страви готує кухня ЗОЗ. Процеси, за які відповідає сестра медична з дієтичного харчування. Контроль якості страв

user icon
Владислав Веремеєнко
голова Громадської спілки «Асоціація з інтеграції НАССР», Київ

Для того щоб забезпечити пацієнтів харчуванням, заклад охорони здоров’я (ЗОЗ) або налагоджує роботу власної кухні, або укладає договір із кейтеринговою компанією.

Лікувальне харчування важливо організувати максимально безпечно. Далі розглянемо шість основних кроків, як це зробити на кухні / в їдальні ЗОЗ.

Дотримуйте вимог законодавства

Один з основних документів, що регулює організацію лікувального харчування в ЗОЗ, — це наказ МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931 (далі — Наказ № 931).

Наказ № 931 затверджує:

Додаток 2 до Порядку № 931 містить норми харчування на одного хворого на день (далі — Норми).

На ці документи спирайтеся найперше.

Призначте відповідальних

Порядок № 931 та Інструкці...

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search