Для того щоб забезпечити пацієнтів харчуванням, заклад охорони здоров’я (ЗОЗ) або налагоджує роботу власної кухні, або укладає договір із кейтеринговою компанією.
Лікувальне харчування важливо організувати максимально безпечно. Далі розглянемо шість основних кроків, як це зробити на кухні / в їдальні ЗОЗ.
Дотримуйте вимог законодавства
Один з основних документів, що регулює організацію лікувального харчування в ЗОЗ, — це наказ МОЗ «Про удосконалення організації лікувального харчування та роботи дієтологічної системи в Україні» від 29.10.2013 № 931 (далі — Наказ № 931).
Наказ № 931 затверджує:
- Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я (далі — Порядок № 931);
- Інструкцію з організації лікувального харчування у закладах охорони здоров’я (далі — Інструкція № 931).
Додаток 2 до Порядку № 931 містить норми харчування на одного хворого на день (далі — Норми).
На ці документи спирайтеся найперше.