Правильна організація харчування — важлива складова комплексної протитуберкульозної терапії. Харчування хворих на туберкульоз має знижувати наслідки інтоксикації та сприяти набору маси тіла, яку пацієнт втратив під час захворювання.
Організацію харчування хворих у туберкульозній лікарні регламентують:
- Норми харчування у протитуберкульозних закладах для осіб, хворих на туберкульоз, та малолітніх і неповнолітніх осіб, інфікованих мікобактеріями туберкульозу (грамів брутто на день на одного хворого або інфікованого), затверджені постановою КМУ від 27.12.2001 № 1752* (далі — Норми харчування № 1752);
- Порядок організації системи лікувального харчування хворих у закладах охорони здоров’я, затверджений наказом МОЗ від 29.10.2013 № 931 (далі — Порядок № 931).
* Зі змінами і доповненнями, внесеними постановою КМУ від 14.11.2012 № 1046.
Основні вимоги до харчування у туберкульозному закладі встановлює Комісія з контролю за якістю лікувального харчування. Її створюють відповідно до вказаних вищ...