Можливість створення харчоблока, в тому числі й окремого підрозділу на його базі для виготовлення та реалізації продукції на платній основі, залежить від виду закладу охорони здоров’я. Так, Перелік закладів охорони здоров’я, затверджений наказом МОЗ від 28.10.2002 № 385 (далі — Перелік ЗОЗ), передбачає, зокрема, лікувально-профілактичні заклади та амбулаторно-поліклінічні заклади, що можуть функціонувати на базі комунальної форми власності.
Амбулаторія загальної практики — сімейної медицини — лікувально-профілактичний заклад, який у межах своєї діяльності:
- забезпечує проведення комплексу профілактичних заходів з попередження і зниження захворюваності, інвалідності й смертності, раннього виявлення захворювань;
- надає прикріпленому за сімейно-територіальним принципом населенню кваліфіковану первинну лікувально-профілактичну допомогу;
- здійснює диспансеризацію населення та моніторинг за станом здоров’я (п. 4 Пояснення до Переліку ЗОЗ).
Лікарня — лікувально-профілактичний заклад, призначен...