Як організувати платне харчування працівників КНП

Фінансово-господарська діяльність
9 березня 2023 року
|
1 хвилину Читати
user icon
Олена Озерова
керівник експертної групи «Експертус Головбух» Цифрового видавництва Експертус, Київ

СИТУАЦІЯ

На КНП є можливість готувати їжу для працівників у власній їдальні. Як упровадити платне харчування і відобразити це в бухобліку?

РІШЕННЯ

Потурбуйтесь про документальне обґрунтування послуг харчування працівників. Оскільки готуватимете їжу у власній їдальні, яка є структурним підрозділом КНП, розробіть Положення про їдальню. В організаційних документах визначте:

  • схему організації харчування (у власній їдальні);
  • джерело фінансування (за рахунок коштів працівників);
  • порядок харчування (порційне харчування за відомостями, талонами або картками чи за системою «шведський стіл»).

Організуйте облік витрат на виготовлення їжі як витрати виробництва. Для цього передбачте в наказі про облікову політику:

  • метод калькулювання собівартості продукції;
  • статті виробничої собівартості;
  • склад загальновиробничих витрат, базу та порядок їх розподілу;
  • калькуляційну одиницю.

Під час калькулювання собівартості керуйтесь вимогами:

add to bookmark this document
print document
download document
Open Chapter
Open All Versions
Download materials
Page search