Медичний персонал закладу охорони здоров’я має бути готовий до спалахів інфекційних хвороб. Особливо ретельно профілактичних і протиепідемічних заходів дотримуйте в період сезонного підвищення захворюваності (наприклад, на грип і ГРВІ із жовтня по квітень чи кишкові інфекції з травня по вересень), а також під час епідемії/пандемії (наприклад, пандемічного грипу, COVID-19 тощо).
Дії в разі виявлення в пацієнта особливо небезпечної інфекції (ОНІ), зокрема холери, натуральної віспи, жовтої лихоманки, кожен працівник має відпрацювати під час щорічних навчань. Адже такі інфекції можуть виникнути раптово, швидко поширитись і масово охопити населення.
Хто розробляє протиепідемічні заходи
Для того щоб підготувати медичний перс...